U Podgorici će 14.,15. i 16.marta 2013. godine na Univerzitetu Donja Gorica u Podgorici biti održano nacionalno takmičenje srednjoškolaca u preduzetništvu pod nazivom “Business challenge Montenegro”.

Na osnovu primljenih radova komisija koju je formirao Socio-ekonomski centar Crne Gore je izabrala najboljih 100 radova.

Učestvovaće 100 srednjoškolaca iz svih crnogorskih opština koji će biti podijeljeni u 20 timova. Prilikom podjele u timove vodiće se računa da u svakom timu budu učenici iz različitih opština.

Dana 15.marta u 10 časova biće zvanično otvaranje takmičenja. Takmičenje će otvoriti Rektor UDG-a prof.dr Veselin Vukotić.

Nakon toga predsjednica žirija Jelena Pavićević, direktorka korporativnih komunikacija Prve banke, saopštiti temu takmičarima na osnovu koje će oni tokom dana pisati svoje biznis ideje i planove i predstaviti ih žiriju.

Učenicima će se obratiti i Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja u Vladi Crne Gore Petar Ivanović, kao i pomoćnica ministra prosvjete i sporta u Vladi Crne Gore Mubera Kurpejović.

Petočlani žiri će nakon prezentacija odabrati tri najuspješnija tima, koji će učestvovati na regionalnom takmičenju u Beogradu u aprilu 2013.godine.

Na tom takmičenju će nastupiti po tri prvoplasirana tima iz Crne Gore,  Srbije,  Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Socio-ekonomski centar Crne Gore organizuje ovo takmičenje u saradnji sa Univerzitetom Donja Gorica, uz finansijsku podršku USAID-a.

Partner na projektu je Junior achievment Srbija.